Vakantie

6 weken lummelen in het vooruitzicht. Altijd fijn om tot het gilde van de onderwijzers te mogen behoren. Ben van plan veel boeken te gaan lezen, veel naar muziek te luisteren, films te kijken en natuurlijk van de buitenlucht te genieten.

De vijftien gansjes leven nog

De week eindigde met het beoordelen van een paar scripties en het belonen van twee studenten met een voldoende, zodat ze hun hbo diploma in ontvangst gaan nemen. Voor de een het opstapje naar de universiteit en voor de ander het begin van een carrière in de sales.

Grappig dat je de eerste student kon herkennen aan een doorwrochte scriptie met een goede bronvermelding en de tweede aan een verhaal met gaten die in de mondelinge toelichting met voldoende kennis van zaken dicht gemaakt konden worden.

Op zo’n moment ben ik altijd blij dat ik een collega examinator naast me heb zitten die het hoofd, hart en handen principe goed weet toe te passen en de student in kwestie niet alleen afrekent op zijn/haar schriftelijke vaardigheden. Na zo’n sessie keer ik fluitend huiswaarts.

Tussendoor ook nog gesupt met collega’s

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *