De vonk kan overslaan

Deze week 14 gesprekken met studenten gehad over hun stage of afstuderen. Sommige studenten fysiek gezien, de meesten via de camera vanaf hun zolderkamer.

Wel zat ik steeds samen met een collega in een lokaal of hok en ervoer ik weer eens hoe het is om samen een student uit te vragen en zijn/haar werk te beoordelen. Collega’s waar ik niet dagelijks mee samenzit.

Dit leidde door de week weer tot leerzame momenten waarbij dan de een en dan weer de ander feedback gaf op de manier van omgaan met de student. Momenten waarin je zag hoe goed een collega zich had voorbereid of in staat was door te vragen tot de kern. Momenten waarop je al feedback gaf tijdens het onderdeel waarin de student zijn verhaal zou moeten doen en momenten waarop een collega kritisch keek naar de onderzoeksvraag die jij goedgekeurd had.

Ik heb weer genoten van deze momenten waar altijd weer een stukje intervisie in zit en waaruit steeds weer blijkt dat je nooit te oud bent om te leren. Ook momenten waarop je je collega’s van hun beste kant leert kennen. Het was voor mij een verademing!

Een van de projecten waarmee studenten MMCI ons deze week verrasten.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *