Bloemenverkoop

Elk halfjaar laten we de studenten van de minor ondernemerschap bloemen verkopen. Ook dit jaar weer. Dinsdag 30 september om 9:00 uur kwam op de Vijzelstraat een grote vrachtwagen langsrijden vanuit Aalsmeer met 2.500 bossen astromeria’s. De studenten van de minor ondernemerschap hadden de opdracht gekregen zoveel mogelijk bloemen te verkopen en daarvoor van te voren een verkoopstrategie te ontwikkelen. De minimale afname was 15 bossen per persoon. De bossen moesten van te voren afgerekend worden a € 1,70 per bos.
Het groepje van Cheryl Lont, Eelco de Beer en Anne Marije Dijkstra hebben de meeste bossen(240) besteld en daarvoor een speciale strategie bedacht in het kader van de nationale "vergeet ze niet dag" op 1 oktober.  Zij zijn bij de locale middenstand langs geweest en hebben daar vertelt dat ze geld wilden hebben om bejaarden een bloemetje te geven in het kader van de "vergeet ze niet dag" Spontaan kregen ze 20 euro bij de bakker, 30 euro bij de slager, 15 euro bij de kaasboer enz… Vervolgens hebben de studenten de verzorgingstehuizen Tabitha en St. Jakob in Amsterdam gebeld en gevraagd of die geïnteresseerd waren in hun actie. Dat waren ze absoluut en zo werd afgesproken dat de studenten op de bejaarden in het zonnetje zouden gaan zetten. Er moest een busje gehuurd worden om de bloemen op de bestemming af te leveren. De bejaarden waren aangenaam verrast en de studenten kregen veel complimenten.
Bloemen_uitgedeeld
Om de actie helemaal goed af te ronden maken de studenten een bedankkaartje voor de sponsoren en als ze ook de hoogste omzet gemaakt hebben verdienen ze de kadobonnen die uitgeloofd zijn door de minor ondernemerschap.

foto’s bloemenverkoop

Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *