1978

In mijn nostalgische Queen bui ben ik aangekomen in 1978. Het jaar van het album JAZZ. Ik had dat album gekocht en de poster met de blote fietsdames op mijn kamer opgehangen. Voor 200 gulden had ik indertijd een pick-up gekocht van het geld dat ik met mijn krantenwijk voor de Volkskrant spaarde. Mustapha denderde door de bescheiden speakers van mijn kamer en bij mijn weten associeerde ik dat als 17 jarige op geen enkele manier met de islam of met Marokkanen. Wel een heel ongewone opening van een Queen album, maar wel te plaatsen gezien de achtergrond van Freddie.

Ik woonde in 1978 nog thuis of stond op het punt om op kamers te gaan wonen in de Gouden Leeuw. Ik rondde mijn eindexamen Atheneum af op het HLW (Hervormd Lyceum West), met economie 1 en 2 in mijn examenvakken lag het voor de hand dat ik economie ging studeren op de VU. De introductie periode was zwaar voor me, ik kon geen aansluiting vinden bij de studenten en besloot in september 1978 over te stappen naar de CPA(Christelijk Pedagogische Academie) en een carrière in het onderwijs te beginnen. Op de Pedagogische Academie kenden ze het klassen systeem nog en ik werd met veel liefde opgenomen in de klas van circa 30 studenten (50%M50%V).

Tijdens de vakantie ging ik kamperen op Terschelling met mijn vrienden en vriendinnen van de geloofsgemeenschap (Volle Evangelie Gemeente) waar ik me toe had laten dopen. Ik reed met mijn fiets over de afsluitdijk van Amsterdam naar Harlingen. Ik dompelde me in het evangelie en pas in 1979 zou ik de liefde van mijn leven (love of my life) ontmoeten.

In die tijd had ik de badkamer van mijn ouders op de Johannes de Bekahof te Amsterdam een donkere kamer die ik gebruikte voor het ontwikkelen en afdrukken van mijn zwart-wit foto’s. Mijn vader kon op goedkope manier via zijn werk aan Ilford papier komen. Ik maakte in die tijd vooral foto’s van kleine kinderen en mede vanwege die hobby werd ik geacht iets voor het onderwijs te kunnen betekenen. Nog steeds maak ik regelmatig foto’s, alleen die donkere kamer heb ik niet meer.

Dit bericht is geplaatst in Familie, persoonlijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *