Huub van der Lubbe en Jan Rot op een avond

Zaterdagavond 17 juli zowel Jan Rot als Huub van der Lubbe zien optreden. Huub was te zien in Artis bij de Flamingo’s en zong diverse nummers van de Dijk en Concordia. Tevens droeg hij een aantal gedichten voor. Hij had een heel grappig gedicht gemaakt over Bokito, paste goed bij de gelegenheid. Jan Rot was te zien in het Vondelpark en zong vooral nummers van zijn laatste solovoorstelling. Daarnaast liet hij ook een aantal werken uit andere voorstellingen passeren. O.a. een aria uit de parelvissers.

Beide heren behoren in mijn ogen tot de top van de hedendaagse Nederlandse culturele scene. De manier waarop zij met de Nederlandse taal omgaan draagt altijd weer bij aan de verrijking van ons erfgoed.

Huub vind ik zelf het sterkst als hij weer een van zijn nummers ten gehore brengt waarin hij allerlei associaties maakt. Zoals niet de lijnen maar de bocht en niet de luizen maar de jeuk.

Jan Rot is op zijn best met hertalingen en vanavond vond ik hem weer oppermachtig in de interactie met zijn publiek. Qua tekst vind ik nog steeds het nummer “Theo” een meesterwerk: “Hoe klein de kans ooit dat zo’n joch zijn oor leent aan van Gogh”Op Youtube kun je nog meer video’s vinden van het optreden van Jan Rot in het vondelpark.

Dit bericht is geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Huub van der Lubbe en Jan Rot op een avond

  1. John Pical schreef:

    Ik zoek interview van Jan Rot met Huub van der Lubbe, ik dacht in 2010.
    Op de TV geweest, ik weet geen zender naam.
    Huub en broer Hans zat samen met mij op dezelfde school en ook in de schoolband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *