Lijstjes

Het einde van 2010 is weer in zicht, dus is het tijd voor de lijstjes. Wat waren de beste boeken, films, concerten etc. van 2010?

Op het gebied van boeken moet ik dit jaar denk ik afhaken, ik heb veel wetenschappelijke literatuur gelezen, maar ben niet aan veel romans toegekomen. Momenteel lees ik de roman "freedom" van Jonathan Franzen.

Op muziek gebied was de cd van de Dijk i.s.m. Solomon Burke het absolute hoogtepunt van 2010. Solomon was in staat om de Dijk een compleet andere sound te geven "Hold on tight". Een goede tweede was de cd "Songs for the new depression" van Loudon Wainwright III

Qua concerten was 2010 een topjaar. K'schoice was keihard terug, met een nieuwe cd en een steengoed optreden in Vredenburg. Rufus Wainwright gaf een concert in carre, wat ik niet licht zal vergeten. Ook zus Martha gaf een schitterend concert in Paradiso met interpretaties van Edith Piaf, ging echt door merg en been. Tindersticks was subliem en ik heb erg genoten van Southside Johny en de Aschury sidekicks, een combinatie die ik nog niet kende.

Lowlands was ook weer een hoogtepunt van 2010. Schitterend weer en een gevarieerd programma zorgde er voor dat deze versie blijft hangen: Selah Sue, Sigur Ross, Mumford & sons, NOFX, Anouk, Snow Patrol, Dolf Jansen, the National, Blaudzun en Placebo.

Op filmgebied was er dit jaar ook weer veel te genieten. Aangezien we nu in het bezit van een cineville pas zijn hebben we dit jaar zeker 50 films gezien. Drie hoogtepunten waren: Mr Nobody, El secreto de sus ojos en deliver us from evil. Ik zou echter nog veel meer films kunnen noemen waar ik erg van genoten heb. Een absoluut dieptepunt was de Mexicaanse film "ano bisesto". Toen de hoofdrolspeler over zich heen liet piesen hebben we de zaal maar verlaten. Qua Nederlandse film heb ik toch wel genoten van "lang en gelukkig".

Voor mij stond het jaar ook vooral in het teken van het opstarten van mijn promotieonderzoek. Met vallen en opstaan bereik ik nu het einde van mijn eerste jaar. Helaas heb ik nog geen artikel kunnen produceren, maar ik heb wel veel data verzameld, waar ik in 2011 mooie verhalen bij gaan schrijven. Wellicht gekoppeld aan een documentaire, maar dat is vooralsnog een droom.

Dit jaar zat ik ook 25 jaar in het onderwijs, de bonus die ik hierdoor binnenhaalde heb ik gebruikt om een Ipad te kopen, zodat ik weer helemaal up to date ben. Gisteren heb ik onze nieuwjaarskaart geproduceerd. Ik heb er weer zin in!

"Happy new year" zou ik zo zeggen!

Kaart1

 

 

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *