paradijsvogel boven de hoge woerd

Het boek van Abdelkader Benali deze week uitgelezen. Het gaat over een echtpaar die een zoon verliezen op twaalfjarige leeftijd. Hij wordt overreden door een bus. Het boek gaat over rouw en over een huwelijk tussen een Nederlandse vrouw en een Marokkaanse man. Zij zijn de ouders van Ilias, het jongetje dat geschept wordt door een bus. Het boek neemt ons vooral mee naar de worsteling van een immigrant uit Marokko en zijn moeite om los te komen van zijn roots. Het is een intrigerend verhaal, waarbij opvoeding en het je verhouden tot verschillende culturen een grote rol speelt. Het verwerken van het verlies van een kind speelt door de verhalen heen een rol. Het is mooi, rauw geschreven. Petra Jongerius inspireerde Abdelkader tot het schrijven van dit boek.

Petra Jongerius en Abdelkader Benali

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *