Week van de ondernemer

De afgelopen dagen op de beurs gestaan in Utrecht in het kader van de week van de ondernemer. Robert Benninga was de tweede dag de spreekstalmeester. Het was leuk om hem weer eens in actie te zien.

 

Studenten van de minor ondernemerschap van de HvA en de UvAkregen de gelegenheid om op deze manier met andere ondernemers in aanraking tekomen.

Een van de workshops werd verzorgd door MarcoHoogerland(coach van topsporters) uit zijn onderzoek kwamen de volgende driebelangrijke succesfactoren naar voren:

  • Het     stellen van duidelijke doelen.
  • Geloof     in eigen kunnen
  • Erkenning

De balans tussen fysiek, mentaal en emotioneel behoordevolgen Marco ook tot een van de belangrijke zaken bij het bereiken van succes.Als deze drie zaken niet in orde zijn dan kan het zomaar voorkomen dat eentopsporter in grote conditie toch niet een optimaal rendement behaald.

Het praatje van Marco Hoogerland werd ook nog ondersteunddoor Arko van Brakel(oprichter Euronet). Hij vertelde dat het in een snelveranderende omgeving ook zeer belangrijk is om je successen te blijven vieren.Op deze manier blijf je je personeel betrokken houden bij de ontwikkeling vanje onderneming.

Bernhard van Oranje(Levi9 global sourcing) vertelde van zijnervaring met het doen van ICT projecten vanuit Oost Europa. Het Plan van de ondernemer bepaald deorganisatie. De ondernemer dient zich af te vragen “Wie zou dit plan het bestekunnen uitvoeren?” Uiteindelijk bepalen immers organisatie en uitvoering hetsucces en niet het plan. Een mooi plan met een slechte uitvoering leidt immerstot niets. Bernhard wist samen met zijn partners zijn bedrijf binnen drie jaaruit te bouwen tot een onderneming met driehonderd werknemers.

080416_007

Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *