Cassandra Nina Weijers

Maart 2007. Anita en ik verlaten, na 20 jaar, Almere, om weer in Amsterdam te gaan wonen. De nieuwe roman van Nina Weijers gaat over de vermissing van een 17 jarig meisje in dezelfde maand als wij Almere verlaten. Ze wordt een maand later gevonden in de Noorderplassen. Dit was vlak bij ons in de buurt, ik rende regelmatig om die plassen heen.

Nina woonde in 2021(tijdens de Lockdown) op kosten van de gemeente Almere een halfjaar aan het weerwater en schreef daar een boek. Als uitgangspunt neemt ze de onopgeloste zaak van Cassandra en interviewt familie, vrienden en de politie over de verdwijning. Ze hoopt natuurlijk een ontdekking te doen die een doorbraak in de zaak oplevert, maar komt niet veel verder met haar geroer dan de politie.

Wel weet ze op treffende wijze een vriendin van Cassandra te portretteren en doet daarbij een aantal mooie ontdekkingen, ook wordt het genre van true crime uitgediept en leren we en passant Nina beter kennen als ze ons een kijkje geeft in haar privéleven. Ook neemt ze ons mee in de wereld van de Griekse mythen, alwaar Cassandra een bijrol speelt in het drama rond de Trojaanse oorlog. Al met al een roman die prettig wegleest en boeit tot het einde.

Dit bericht is geplaatst in Boeken, persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *