Met de studenten van de minor naar Apeldoorn

Van woensdag tot vrijdag waren de studenten van de minor te vinden in de stay okay in Apeldoorn. Tijdens brainstorm sessies werden ideeën uitgewisseld en uiteindelijk ontstonden er concepten die wellicht in de komende twintig weken uitgevoerd kunnen worden. Daar hebben we "koekje van eigen deeg", een stagebemiddelingsbureau, een lolly met mintsmaak, een reisbureau voor wintersporters, een in- en export bedrijf, een bureau voor rechtshulp, enz… In het totaal zijn er veertig groepjes gevormd.
Kaartjes

Ook de bedrijven die meededen aan de meet & match zullen van de studenten kunnen profiteren. Helaas hebben we niet voor alle bedrijven een match kunnen maken. Wellicht verandert er op dat gebied nog iets in de loop van de komende weken.
Woensdag avond was er de youtube karaoke. Zo’n veertig studenten hadden een karaokesong van youtube geplukt en brachten die deze avond ten gehore. Andre Hazes, de spice girls, abba, Jan Smit en niet te vergeten een echte Duitse schlager.
Op donderdag was het prachtig weer en werd er verder gewerkt aan het idee en gebruikte men o.a. de SCAMPER methode om het idee van alle kanten te bekijken. ‘smiddags stond in het teken van samenwerking. Studenten kregen opdrachten waarbij ze gedwongen werden om samen te werken. Er werd een katapult gebouwd, men moest op evenwichtsbalken balanceren en kregen de opdracht een mijnenveld te overbruggen. Aan het eind van de middag werden petflessen de lucht in geschoten en werden tien studenten beloond met het boek "ondernemersvuur" vanwege hun mooie visitekaartjes.
De sessie in Apeldoorn werd vrijdagochtend afgesloten met de pitches van de teams en de ideeen. Met een goed gevoel verspreidde iedereen zich weer over Nederland.
Foto’s Apeldoorn

Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *