Holocaust

Vandaag weer een herdenking van deze afschuwelijke periode. Toevallig heb ik deze week het boek van Edith Eva Eger: de keuze (the choice) gelezen. Zij verhaalt over haar verblijf in Auschwitz en hoe zij met haar zus de ellende overleefde. Vervolgens verteld ze over de trauma’s die ze heeft verwerkt en hoe ze haar ervaring aangewend heeft om, na een studie psychologie, mensen te helpen met het verwerken van negatieve ervaringen.

Het is ongelofelijk wat zij heeft meegemaakt en indrukwekkend hoe ze dat wat ze in Auschwitz’ heeft meegemaakt verwerkt heeft. De voorbeelden die in dit boek naar voren komen spreken zeer tot de verbeelding. Echt een aanrader.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *