Open Space HES

Vanmiddag een teammeeting bijgewoond van het domein economie en management van de HvA. Locatie van het gebeuren was Borchland in Amsterdam ZO. Fons Trompenaars was de inleider van de middag en op basis van het open space concept mochten we als proffesionals zelf het programma invullen.
De presentatie van Fons is hier te downloaden. Een van de onderwerpen waarover gediscusieerd werd vanmiddag was motivatie. Daarbij haalde ik de quote van Robert Benninga aan "emotioneel willen versus rationeel moeten" Tijdens de sessie maakte een tekenaar daarvan het volgende plaatje:
Emotie
Zelf ben ik een groot gedeelte van de middag bezig geweest met afstuderen op eigen onderneming en de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen het HBO om dit te realiseren. Met collega’s van duaal en deeltijd over dit onderwerp van gedachten gewisseld. De rol van het CvO binnen dit geheel was nog niet helemaal duidelijk en dit is voor mij dan ook een belangrijk aandachtsgebied voor het komend jaar. Hoe maken we het CvO binnen de organisatie vindbaar en zetten we heldere lijnen uit voor afstuderen op eigen onderneming. Al met al vond ik het heel prettig om weer eens met een groep andere collega’s over dit onderwerp van gedachten te wisselen.

Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *