Ondernemersdebat FD Gazellen

Op maandag 28 september jongstleden vond het jaarlijks FD Gazellen Ondernemersdebat plaats in Café-Restaurant Dauphine te Amsterdam.
Het thema is deze keer: "Ondernemers en de crisis. Maar wat heb je aan de overheid?".
Tijdens dit evenement was er een debat met staatssecretaris Jan Kees de Jager en ondernemer Annemarie van Gaal.

Jan Kees de Jager gaf aan in dit debat dat er zeer recent allerlei aantrekkelijke nieuwe fiscale maatregelen zijn genomen voor ondernemers. Bijvoorbeeld de ‘octrooibox’ in de vennootschapsbelasting wordt vervangen door de ‘innovatiebox’ met een lager tarief, minder regels en een ruimere toepassing. Annemarie van Gaal gaf aan dat ze erg blij is met een staatssecretaris die ondernemerschapservaring heeft, één van de weinige in Den Haag. Ze noemde Jan Kees de Jager : ‘Een witte raaf onder de mensen van het huidige kabinet.’
Dsc00003

Mirjam van Praag presenteerde de resultaten van het door het Amsterdam Center for Entrepreneurship en onderzoeksbureau EIM uitgevoerde onderzoek naar FD Gazellen.
De titel van het onderzoek is: ‘Waarom groeien sommige bedrijven sneller dan andere?’ Om deze vraagstelling te beantwoorden zijn circa 115 Gazellen bedrijven en circa 300 ‘doorsnee’ bedrijven onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat er enkele strategische kenmerken onderscheidend zijn voor snelgroeiende bedrijven: expliciete groeiambitie, innovatie door ontwikkeling van nieuwe producten/diensten en nieuwe markten, samenwerking en een sterke internationale oriëntatie vanaf het begin.

Vrij naar artikel op het ondernemersplein.

Dit bericht is geplaatst in ondernemerschap. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *