Rastafari

Hoe je Babylon zegt. Een memoir. 
Safiya Sinclair.

Op aanraden van mijn vrouw las ik dit boek over de godsdienst van de rastafari en hun held Haile Selassi. Maar vooral ook over de positie van de vrouw in deze van het Christendom afgeleide godsdienst. Je krijgt een inkijkje in het gezin van een reggae muzikant en de manier waarop hij omgaat met zijn godsdienst en hoe hij zich tot zijn vrouw en kinderen verhoudt. Het is een coming of age verhaal van vrouw met schrijverstalenten in een armoedige omgeving waarin geweld niet geschuwd werd.

Je leest veel van de frustratie van de vader en hoe hij deze afreageert op zijn familie. Je ziet dat langzamerhand de moeder en dochter zich ontworstelen aan zijn tirannie en dat dit niet zonder slag of stoot gaat.

Het is een mooi verhaal over passie, volharding, onderdrukking, huiselijk geweld en frustratie. Je krijgt een goed beeld over de cultuur die ontstaan is rondom Heile Salassi en zijn rastafari.

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *