Wormmaan

Deze week het boek Wormmaan van Mariken Heitman gelezen. Het stond al lang op mijn verlanglijstje, maar door het Hilary Mantel project kwam ik er nu pas aan toe.

Het is een heel intrigrerend verhaal over zaadveredeling en gender. De hoofdpersoon is in twijfel over haar eigen geslacht en in de zaden, die zij aan het behandelen is, vindt de bevruchting intern plaats en is er sprake van een mannelijke en vrouwelijke kern in een organisme.

Het verhaal wandelt heen en weer vanuit het heden naar de verre prehistorie. In de verre prehistorie gaat het over volkeren die zich voor het eerst vestigen en waar domesticatie processen plaatsvinden. Dit alles ook nog met verwijzingen naar een eiland waar de domesticatie processen tot veranderingen leiden die op het vaste land nooit vertoond zijn vanwege bijvoorbeeld het wegvallen van natuurlijke vijanden.

Het is een erg boeiend verhaal dat je tot het eind blijft vasthouden! Terechte winnaar van de Libris literatuurprijs.

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *