Michael jackson, De helaasheid der dingen, Partir en Julie en Julia

Afgelopen 2 weken veel films gezien. Gisteren naar de Michael Jackson film geweest. De ping of kop (vrij naar Jan Veltman) was in topvorm en het was een genot om hem tijdens de rehearsels te zien bewegen. Het was heel leuk om te zien hoe de voorbereidingen op wat zijn laatste show zou moeten zijn te zien. Een mooie documentaire!
Maandag naar "de helaasheid der dingen" geweest. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. De 13 jarige hoofdpersoon woont bij zijn 3 ooms en zijn vader. Deze wonen weer bij hun moeder in. Dit huishouden van Jan Steen zorgt voor hilarische taferelen. Het lijkt niks voor een opgroeiende puber. Dimitri weet zich echter staande te houden en heeft veel te danken aan zijn oma. De ooms blijken fan te zijn van Roy Orbison, dit leidt tot hilarische taferelen als ze bij de Iraanse buren tv gaan kijken. Een absurde film die je absoluut moet gaan zien!
1
In het vorige weekend ook nog naar "Julie en Julia" geweest. Een film over Julia Child die in de jaren zestig een kookboek schrijft, waarmee ze een megasucces boekt in Amerika. Deze rol wordt vertolkt door Meryl Streep. Ze doet dit echt geweldig! Als parallel verhaal gaat een Amerikaanse een blog schrijven over Julia en kookt ze elke dag een recept uit het kookboek. De combinatie van deze verhaallijnen maakt de film erg aantrekkelijk. Dus gaan zien die film!
5374907_navscale
Ook nog gezien "My sisters keeper" met Cameron Diaz. De film gaat over het bizarre verhaal van een kind dat verwekt wordt om een beenmerg transplantatie te kunnen realiseren voor haar zus. Als het puntje bij paaltje komt, dan blijken er nogal wat complicaties om de hoek te komen kijken. Een echte tranentrekker, met af en toe wat ongeloofwaardige situaties, maar de moeite waard.
5180324
De film "Partir" hebben we in Cinecenter bekeken. Kristin Scott Thomas van "Il y a longtemps que je t"aime" speelt in deze film een getrouwde vrouw die verliefd wordt op een aannemer. Leuk verhaal, maar niet echt overtuigend. Toch wel gaan kijken, voor Kristin.
5348655
Daarnaast heb ik nog wat films gedownload en bekeken, o.a. Up van Walt Disney, Mannen die vrouwen haten en Orphan. Ook deze films zijn de moeite van het bekijken zeker waard.

Dit bericht is geplaatst in Films. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *