ACE wint een European Enterprise Award

Het Amsterdam Centre for Entrepreneurship (ACE) heeft de European Entreprise Award 2011 gewonnen in de categorie ‘Investeren in Vaardigheden’. Het project CASE van de samenwerkende Amsterdamse universiteiten UvA en VU en de Hogeschool van Amsterdam heeft de prijs gewonnen voor het vernieuwende onderwijsprogramma om ondernemerschap onder studenten te stimuleren. De Europese Commissie beloont met de European Entreprise Awards de meest vernieuwende ondernemersprojecten van Europa. De prijs is op 24 mei in Boedapest uitgereikt door de Eurocommissaris voor Industrie en Ondernemerschap, dhr. Antonio Tajani. De prijs wordt gezien als een van de meest prestigieuze prijzen op dit gebied.

Multidisciplinaire ondernemerschaponderwijs

Het bijzondere aan het onderwijsprogramma van ACE is dat studenten aan alle Amsterdamse instellingen voor het hoger onderwijs en binnen alle disciplines hun studie kunnen aanvullen met een speciaal programma over ondernemerschap. Studenten leren bijvoorbeeld hoe zij een onderneming moeten opzetten en netwerken kunnen opbouwen. Zo leert een student Fysiotherapie via een ACE-programma binnen de eigen opleiding alle vaardigheden om na de studie een Fysiotherapiepraktijk op te richten. Dit vernieuwende en multidisciplinaire ondernemerschaponderwijs veroorzaakt een trendbreuk in ondernemerschap onder hoger opgeleiden.

Budapest compilatie1-1

Links: European Entreprise Awards: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-awards/index_en.htm

Budapest compilatie2-1

De ontlading na de bekendmaking van de uitslag is groot. Tijdens de middagsessie die vooraf is gegaan aan het galadiner blijkt immers dat directe concurrent Engeland met een puike presentatie een geduchte kanshebber is. Erik Boer, Melissa Linszen en bluesbrothers Wim&Alex hebben vlak voor de Engelse presentatie het spits afgebeten met een geweldig interactive en muzikale ACE-presentatie. Maar die dekselse Engelsen….. De jury besluit uiteindelijk in al haar wijsheid dat het ondernemende project van ACE meer potentie heeft: “And the winner is Amsterdam with ACE!!!!” YEAAAAAAAH.

ACE: http://www.ace-amsterdam.org

IMG00542-20110524-1935

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *