Elevatorpitch minor ondernemerschap

Gisteren de 10e elevatorpitch van de minor ondernemerschap mede kleur mogen geven. We hebben weer een schitterend half jaar achter de rug waarin we 165 studenten mochten begeleiden bij het starten van hun eigen onderneming. In het totaal zijn er het afgelopen jaar 50 ondernemingen opgericht. Een van de hoogtepunten is de pitch in Bitterzoet. 10 ondernemingen mochten daar strijden voor de juryprijs en de publieksprijs. De juryprijs werd deze keer beschikbaar gesteld door smartbusiness center en bedroeg een jaar huur van een bedrijfruimte. Deze prijs werd gewonnen door de jongens van greenclaim. DSC08532

De publieksprijs, een bedrag van € 500,- beschikbaar gesteld door de Hogeschool van Amsterdam werd gewonnen door de dames van fangirls.

DSC_0177

Aangezien we voor de 10e keer onze pitch hielden leek het ons leuk om terug te kijken en een ondernemer uit de 1e minor in het zonnetje te zetten. Het ging hierbij om Noelle van den Bergh die vorig jaar het kinderdagverblijf "de melkfabriek" heeft opgericht in Utrecht. Zij formuleerde vijf jaar geleden haar droom om een kinderdagverblijf op te richten volgens de nieuwste pedagogische principes, met goede voeding en kinderyoga. Inmiddels heeft ze deze droom gerealiseerd en heeft een pand volledig opnieuw ingericht met vijf zalen en 12 leidsters in dienst. Vanwege mijn grote trots kon ik bijna niet meer ophouden met mijn eerbetoon.

DSC08478

Het was weer een schitterende avond. Nog meer foto's zijn hier te zien: flickr

(met dank aan Rinke van Couwelaar)

Dit bericht is geplaatst in ondernemerschap, onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *