Onderwijsconferentie HvA + beeindiging periode DuintjerCS

Deze week stond in het teken van de onderwijsconferentie over internationalisering en de ontbinding van het huurcontract op de DuintjerCS per 1 juni.

Lb_header

Om met het laatste te beginnen: Verhuurder stadsgenoot heeft een nieuwe huurder gevonden voor het oude ABN-AMRO pand in de Vijzelstraat en ACE moet na 3 jaar gebruik gemaakt te hebben van deze locatie het pand per 1 juni verlaten. We doen dit met tranen in de ogen. Ik hoop dat we een locatie kunnen vinden waar we met net zoveel plezier kunnen werken aan het bevorderen van ondernemerschap binnen de Hogeschool van Amsterdam.

DSC00272
De studiedag van de HvA in de beurs van Berlage bestond uit verschillende hoogte en diepte punten. Allereerst gaf onze verse lector Jet Bussemaker haar visie op de toekomst van de Hogeschool. Een van haar indrukken was dat we door de bomen het bos niet zien binnen onze hogeschool. O.a. door het grote aantal minoren. Er moeten dus keuzes gemaakt worden! Goed om te horen.
Daarna waren er 2 promovendi die hun onderzoek mochten promoten in het kader van very short introductions. Het verhaal van Amely Verreijen boeide het meest en zij won dan ook de hoofdprijs.
Het blokje internationale sprekers was matig. Enige uitschieter was Kristel Baele van de HAN. Zij had een inspirerend verhaal over internationalisering op het HBO, hoe je dat ook naast de deur in de regio vorm kunt geven bij internationale bedrijven. De presentatie van onze eigen Hans de Wit viel een beetje tegen. Zijn Engels was matig te verstaan en zijn slides stonden van onder tot boven met onleesbare zinnen. Jammer dat er nog zoveel academici zijn die de kunst van het presenteren niet serieus nemen.
De rest van het middagprogramma bestond uit workshops in kleine groepen. Maarten vd Burg met "breaking borders with mobile learning" vond ikzelf het meest inspirerend. Hij gaf een nieuwe kijk op het gebruik van internettools door studenten en vertelde over de ervaringen met het medialab en nieuwe technologien. Het project U-turm in Dortmund gaf hij als voorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *