Proces verdachte aanrijding Priscilla

Vanochtend om 9:00 uur zou de rechtszaak beginnen tegen degene die Priscilla Visser in oktober 2008 doodreed. Rechters maken ook gebruik van de NS en daardoor begon de rechtszaak pas om 9:30 uur. In de Telegraaf hadden Tess en Roy(de ouders van Priscilla) hun verhaal gedaan. Uit dit verhaal blijkt dat hun leven nog helemaal overhoop ligt en ze Priscilla nog elke dag missen.
Het is voor mij de eerste keer dat ik in een rechtszaal zo’n zaak volg. De advocaat van de veroorzaker van het ongeluk doet voorkomen of alcohol in ziekenhuis is toegevoegd.
De detentiegeschiktheid wordt door de advocaat in twijfel getrokken.De mogelijkheid van schizofrenie en peroonlijkheidsstoornis wordt door advocaat in stelling gebracht.
Verdachte blijkt al heel vaak onder invloed gereden te hebben, officier van justitie gaat dan ook niet op verzoek van de advocaat in
. Vriendin van de verdachte heeft getuigd dat hij voor de rit 10 extasie pillen geslikt heeft. Verdachte heeft aangegeven dat vriendin altijd waarheid spreekt. Goed punt van de officier!
Familie zit met fotos van Priscilla op de schoot in de rechtbank,
de verdacht kan de reikwijdte van de consequenties van zijn verklaring niet overzien volgens advocaat. Voor de schorsing geeft de verdachte aan spijt te hebben.
De rechtbankstelt de zaak uit tot 21 juli om 10 uur. De vriendin van de verdachtewordt dan ook gehoord. Tevens komt er een deskundige aan het woord over de stoffen in het bloed van de verdachte. De rechter gaat duidelijk niet over 1 nacht ijs. Ik ben benieuwd wat uiteindelijk de uitspraak zal zijn!

Het verhaal van Roy en Tess is ook te horen op SBS6 " het hart van Nederland"

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *