The tipping point

Deze vakantie het boek van Malcolm Gladwell "the tipping point" gelezen. In dit boek staan drie dingen centraal: "the law of the few" waaruit blijkt dat door slechts een paar schakels in de menselijke samenleving een grote groep mensen bereikt kan worden. Het verhaal gaat over connectors, mavers en salesman. "the stickinessfactor" waarmee aangegeven wordt in welk mate iets blijft hangen en "the power of context" waarbij aangegeven wordt dat de omgeving waarin iets gebeurt uitermate relevant is voor "het succes" van een bepaald evenement (product, dienst, virus, gezindheid,…).
Een uitermate boeiend boek met vele eyeopeners. Inmiddels begonnen met het lezen van zijn tweede boek "blink"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *